De plant van ylang ylang olie

Ylang Ylang olie

Ylang ylang olie is een essentiële olie die wordt gewonnen uit de bloemen van de Ylang-Ylang boom, die oorspronkelijk uit Indonesië, de Filipijnen en het tropische deel van Azië komt. De olie wordt verkregen door middel van stoomdestillatie van de bloemen van de boom. Ylang ylang olie heeft een zoete, bloemige geur en wordt vaak gebruikt in de parfumindustrie vanwege zijn aangename geur.Ylang ylang olie heeft verschillende eigenschappen en wordt vaak gebruikt in aromatherapie vanwege zijn ontspannende en kalmerende werking. Het kan helpen bij het verminderen van stress, angst en depressie en kan ook helpen bij het verbeteren van de stemming en het bevorderen van een gevoel van welzijn.
Daarnaast wordt ylang ylang olie ook gebruikt in de huidverzorging vanwege zijn hydraterende en verzachtende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van acne, het verbeteren van de teint en het verminderen van rimpels.
Kortom, ylang ylang olie is een etherische olie die wordt gewonnen uit de bloemen van de Ylang-Ylang boom en die verschillende eigenschappen heeft. Het wordt vaak gebruikt in aromatherapie en huidverzorging vanwege zijn ontspannende en hydraterende eigenschappen.

Hoe kun je Ylang Ylang olie gebruiken?

Ylang ylang olie kan op verschillende manieren worden gebruikt vanwege zijn aangename geur en verschillende eigenschappen. Hier zijn enkele manieren om ylang ylang olie te gebruiken:

 1. Aromatherapie: Ylang ylang olie kan worden gebruikt in aromatherapie om een ontspannende sfeer te creëren en stress te verminderen. Dit kan worden gedaan door de olie te verdampen in een aroma diffuser of door een paar druppels op een tissue te doen en deze in te ademen.
 2. Massage: Ylang ylang olie kan worden gebruikt in massage-oliën om de spieren te ontspannen en de bloedsomloop te verbeteren. Dit kan helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de algehele gezondheid.
 3. Huidverzorging: Ylang ylang olie kan worden gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege zijn hydraterende en verzachtende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van acne, het verbeteren van de teint en het verminderen van rimpels.
 4. Haarverzorging: Ylang ylang olie kan worden gebruikt in haarverzorgingsproducten vanwege zijn hydraterende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van droog haar en het verbeteren van de haargroei.
 5. Baden: Ylang ylang olie kan worden toegevoegd aan een warm bad om te helpen bij het ontspannen van de spieren en het verminderen van stress.

Het is belangrijk om de juiste dosering te volgen en de olie te verdunnen voordat je deze op de huid aanbrengt. Het is ook belangrijk om te controleren of je niet allergisch bent voor ylang ylang olie voordat je deze gebruikt.

Met welke andere oliën kun je Ylang Ylang olie mengen?

Ylang ylang olie kan goed worden gemengd met andere essentiële oliën om de voordelen te vergroten en een aangepaste geur te creëren. Hier zijn enkele essentiële oliën die goed kunnen worden gemengd met ylang ylang olie:

 1. Lavendel olie: Deze olie heeft een kalmerende werking en kan goed worden gemengd met ylang ylang olie om een ontspannende sfeer te creëren.
 2. Bergamotolie: De werking van bergamotolie heeft een verfrissende en opbeurende werking en kan goed worden gemengd met ylang ylang olie om de stemming te verbeteren.
 3. Rozenolie: Rozenolie heeft hydraterende en verzachtende eigenschappen en kan goed worden gemengd met ylang ylang olie om de huid te verzorgen en te hydrateren.
 4. Jasmijnolie: Jasmijnolie heeft een zoete, bloemige geur en kan goed worden gemengd met ylang ylang olie om een sensuele en romantische sfeer te creëren.
 5. Patchouli-olie: Patchouli-olie heeft een aardse, houtachtige geur en kan goed worden gemengd met ylang ylang olie om een rustgevende en ontspannende sfeer te creëren.
 6. Copaiba-olie: Deze olie heeft een warme en houtachtige geur. Het staat bekend om zijn ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen. Verder staat het bekend om zijn vermogen om de huid te kalmeren en te hydrateren. Lees hier verder over de werking van copaiba olie.