Waarom essentiele olien gebruiken

Waarom zou je essentiële oliën gebruiken?

Essentiële oliën zijn een krachtige manier om je gezondheid te boosten omdat ze natuurlijke stoffen zijn die gemaakt zijn door planten en die een sterke geur hebben. Deze oliën kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, zoals inhaleren, masseren, baden en meer. Door de oliën op deze manier te verspreiden, ontvangen de hersenen een signaal om de unieke eigenschappen van de oliën te benutten.
Essentiële oliën kunnen worden gebruikt voor het kalmeren van huidirritaties, het bevorderen van een gezonde spijsvertering, het ondersteunen van een gezond immuunsysteem, het ondersteunen van onze mentale gezondheid en het reguleren van hormonen. Alleen pure essentiële oliën zoals van doterra kunnen je hierbij ondersteunen. 
Essentiële oliën zijn een natuurlijke manier om je gezondheid te boosten en kunnen een geweldige aanvulling zijn op een gezonde levensstijl. Ze zijn veilig en effectief en kunnen worden gebruikt om een breed scala aan gezondheidsproblemen te behandelen. Als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om je gezondheid te verbeteren, dan zijn essentiële oliën zeker het proberen waard.

Wat zijn de meest voorkomende toepassingen van essentiële oliën?

Essentiële oliën hebben verschillende toepassingen en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Hier zijn enkele van de meest voorkomende toepassingen van essentiële oliën:

  1. Aromatherapie: Essentiële oliën kunnen worden gebruikt in aromatherapie om een ontspannende sfeer te creëren en stress te verminderen. Dit kan worden gedaan door de oliën te verdampen in een aroma diffuser of door een paar druppels op een tissue te doen en deze in te ademen.
  2. Massage: Essentiële oliën kunnen worden gebruikt in massage-oliën om de spieren te ontspannen en de bloedsomloop te verbeteren. Dit kan helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de algehele gezondheid.
  3. Huidverzorging: De oliën kunnen worden gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege hun antiseptische, ontstekingsremmende en hydraterende eigenschappen. Ze kunnen helpen bij het verminderen van acne, het verbeteren van de teint en het verminderen van rimpels.
  4. Huishoudelijke reiniging: Essentiële oliën kunnen worden gebruikt als natuurlijke reinigingsmiddelen vanwege hun antiseptische eigenschappen. Ze kunnen worden toegevoegd aan zelfgemaakte schoonmaakmiddelen om bacteriën en schimmels te doden en een frisse geur te geven.
  5. Inwendig gebruik: Sommige essentiële oliën kunnen veilig worden ingenomen en kunnen helpen bij het verbeteren van de spijsvertering, het verminderen van ontstekingen en het versterken van het immuunsysteem. Het is echter belangrijk om alleen oliën te gebruiken die geschikt zijn voor inwendig gebruik en om de juiste dosering te volgen.

Kortom, essentiële oliën hebben verschillende toepassingen en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om de gezondheid te boosten. Het is belangrijk om de juiste oliën te kiezen, van goede kwaliteit en de juiste dosering te volgen, afhankelijk van de toepassing.

Welke soorten essentiële oliën zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten beschikbaar. Elke olie is afkomstig van diverse planten met unieke eigenschappen. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

  1. Lavendel olie: Deze olie staat bekend om de kalmerende en ontspannende werkingen. Het wordt vaak gebruikt om stress en angst te verminderen. Ook wordt het gebruikt om slaapproblemen te verminderen en om dieper te slapen.
  2. Pepermuntolie: Dit heeft een verkoelend effect en kan gebruikt worden om hoofdpijn te verlichten, verbetering van de concentratie en het bevorderen van de spijsvertering.
  3. Tea tree olie: Deze olie heeft antiseptische en antimicrobiële eigenschappen. Dit wordt vaak gebruikt bij huidproblemen zoals acne, maar ook schimmelinfecties en kleine wondjes.
  4. Eucalyptusolie: De werking van eucalyptus heeft een verfrissende geur en kan helpen bij het vrijmaken van de luchtwegen ne het verlichten van congestie. Verder kan het gebruikt worden voor inhalatiestromen en als massageolie.
  5. Copaiba-olie: Deze olie wordt gewonnen uit de hars van de Copaifera-boom. Het heeft een ontstekingsremmende eigenschap en wordt veel gebruikt om pijn en ontstekingen te verminderen. Verder helpt het ook bij de verzorging van de huid en het bevorderen van  een gezonde spijsvertering. Lees meer over de werking van copaiba olie!

Wil jij meer leren over essentiële oliën? Kom dan naar de workshop!