Brenda en Jeevan vrolijk bij bloemetjes

Waarom Ik Essentiële Oliën Gebruik?

Als iets voorbestemd is om opgenomen te worden in je leven, blijft het komen totdat jij het integreert. Zo gebeurde dat ook met essentiële oliën. Ze kwamen meerdere keren op mijn pad, maar elke keer dacht ik: “Ja, het zal wel.” Ik was te nuchter om erin te geloven.

In dit artikel neem ik je mee in mijn persoonlijke ontdekking naar essentiële oliën en hoe het mijn leven voorgoed veranderde.

Inhoudsopgave

Het positieve effect van essentiële oliën bij mijn zoontje

Toen mijn zoontje, Jeevan, een baby was en moeilijk door sliep na een moeilijke periode, besloot ik lavendelolie te gebruiken. Het was heel bijzonder om te zien hoe hij hiermee heerlijk insliep en goed diep doorsliep. Hierdoor begon ik meer oliën te gebruiken en elke keer stond ik weer verbaasd over de werking.

Bij buikpijn gebruikte ik peppermint en bij muggenbeten lavendel tegen de jeuk. Ik ging opzoek naar meer oliën en kwam achter de werking van copaiba olie en de werking van lavendelolie. Mijn collectie van essentiële oliën groeide gestaag en uiteindelijk volgde ik zelfs een opleiding tot aromatherapeut.

Jeevan buiten op een veldje

Zijn essentiële oliën het effectieve middel?

Ik gebruik essentiële oliën omdat ze snelle en efficiënte middelen zijn voor verschillende klachten en aspecten in mijn leven. Of ik nu een fysieke klacht heb of mijn gemoedstoestand wil veranderen, er is altijd wel een essentiële olie die mij de oplossing biedt. Het mooie is dat deze oplossing geen chemicaliën bevat en een tweeledige werking heeft: het pakt niet alleen de klacht aan, maar ook de oorzaak. Dit doet een paracetamol niet voor mij.

Naarmate ik steeds meer natuurlijke producten ging gebruiken, merkte ik echt een verschil in mijn lichaam, huid en gemoedstoestand. Jeevan begon ook steeds meer natuurlijke producten te gebruiken. Hij neemt bijvoorbeeld bijna geen suikers, drinkt siroop zonder suiker of water en kiest voor gezonde snacks zoals komkommer, tomaat of wortel in plaats van snoep. Ik zie de grootste impact bij hem; hij is zeer gevoelig en sinds we deze veranderingen hebben doorgevoerd, is hij veel stabieler in zijn gedrag en emoties.

Sommige mensen vonden het raar dat ik Jeevan echt beperkte in het eten van suikers en snoep. Totdat ze een dagje kwamen oppassen en merkten dat een snoepje ervoor zorgde dat mijn kind ineens tot het plafond kon springen. Het is normaal om actief te zijn, maar als je constant of teveel suikers consumeert kan dit leiden tot problemen met prikkelverwerking, slecht slapen en emotionele uitbarstingen bij kinderen. Dat wil je niet voor jezelf en al helemaal niet voor je kind.

Om mij heen zie ik veel ouders worstelen met hun kinderen. Ik ben nu op vakantie en een stel vertelde me dat ze geen leuke vakantie hebben omdat hun kinderen de hele tijd vervelend zijn. Maar in werkelijkheid zijn wij als ouders een spiegel van ons kind, ons gedrag, wat wij aan hen meegeven en hoe wij ons gedragen. Jouw kind is jouw spiegel.

Verandering in gedrag en emoties

Essentiële oliën hebben mij geholpen om bewuster te worden van mezelf, maar ook van Jeevan en zijn gedrag en emoties. Doordat essentiële oliën holistisch werken en niet alleen de klacht aanpakken, maar ook de oorzaak, leer je zoveel meer.

Essentiële oliën geven mij een powerboost; ik voel me gesteund en kan het leven vol vertrouwen tegemoet treden. Ik heb kleine hulpjes in een flesje die mij steeds weer een stapje verder brengen naar mijn doelen en wensen. Op deze manier kan ik mijn krachtigste leven leiden.

Hoe pas jij essentiële oliën toe in jouw leven?

 

Gebruik jij ze al? Of sta je nog aan het begin?  Neem contact met ons op en vertel ons hoe wij jou kunnen ondersteunen op weg naar jouw krachtigste leven.

Brenda en Jeevan buiten