De werking van tea tree olie in een flesje

Wat is de werking van tea tree olie?

We streven steeds meer naar natuurlijke middeltjes om onze gezondheid en welzijn te verbeteren. Hiervoor staat de werking tea tree olie hoog op het lijstje. De olie staat bekend als een kracht middel tegen vele aandoeningen. 

Denk hierbij aan huidproblemen tot schurft en aromatherapie. Tea tree olie heeft een grote hoeveelheid werkingen die gebaseerd zijn op eeuwenoude kennis. Lees verder hoe dit natuurlijke elixir jou kan helpen om een gezonder leven te leiden.

Inhoudsopgave

Wat is tea tree olie?

Tea tree olie is een essentiële olie die ook bekend staat als melaleuca olie. Tea tree wordt gewonnen uit de bladeren van de Melaleuca alternifolia boom. Dit is een inheemse boomsoort die voornamelijk in Australië groeit. Het heeft een frisse geur en is helder tot lichtgeel van kleur.

De belangrijkste componenten van tea tree olie zijn terpinen-4-ol, cineol, terpinolen, alpha-terpineen en alpha-pinene. Deze stoffen geven tea tree olie zijn antibacteriële eigenschappen.

De olie wordt vaak gebruikt in natuurlijke remedies en huidverzorgingsproducten vanwege zijn vermogen om verschillende aandoeningen te behandelen. Denk hierbij aan acne, schimmelinfecties, huidirritaties en nog veel meer. Het wordt ook gebruikt in aromatherapie vanwege de verfrissende geur en luchtzuiverende werkingen.

De werking van tea tree is vaak te sterk en moet daarom meestal verdund worden voordat je het op de huid aanbrengt. Hierdoor vermijd je eventuele huidirritaties. Het is belangrijk om de essentiële olie met zorg te gebruiken en altijd de aanbevolen verdunningen te volgen. Doe dit vooral als je een gevoelige huid hebt.

Hoe werkt tea tree olie?

De werking van tea tree olie wordt in veel landen gebruikt om bacteriën, schimmels en virussen te bestrijden. Daarnaast heeft de olie een krachtige geur die effectief is in het afweren van insecten. De olie kan voor veel huidproblemen gebruikt worden en daarom is het begrijpelijk dat de olie als een wonder middel gezien wordt in het Oosten.

Hoe kun je tea tree olie het beste gebruiken?

De werking van tea tree olie heeft veel voordelen voor je gezondheid en welzijn. Om te beginnen werkt het goed als huidverzorging. De werkzame stoffen maken de olie ideaal om puistjes, acne en huidinfecties te behandelen.

Daarnaast kun je de werking van tea tree olie ook gebruiken als een natuurlijk middel tegen roos. Voeg een paar druppels toe aan je shampoo en masseer dit zachtjes in je hoofdhuid om roos te verminderen en je haar gezond te houden.

In aromatherapie staat de werking van tea tree olie bekend als kalmerend met een verfrissende geur. Je kunt een paar druppels toevoegen aan een geur diffuser om je huis te voorzien van een aangename geur en de lucht te zuiveren. Let hierbij wel op dat je geen ongezonde aroma diffuser gebruikt.

Ten slotte is de werking van tea tree handig voor de behandeling van schimmelnagels, schurft, insectenbeten, hoofdhuid en zelfs als een natuurlijk insectenmiddel. De werking van tea tree olie is een waardevolle aanvulling op je natuurlijke geneesmiddelen en kan een veelzijdig hulpmiddel zijn in je dagelijkse verzorgingsroutine.

De werking van tea tree olie doterra

In wat voor producten kun je tea tree olie vinden?

Je kunt deze olie vinden in huidverzorgingsproducten zoals gezichtsreinigers, toners, acnebehandelingen, lotions en crèmes . Dit komt vanwege de antibacteriële en antiseptische werkingen van de tea tree olie.

Ook wordt het toegevoegd aan shampoos en conditioners om de hoofdhuid te verzorgen en roos te behandelen. Bovendien wordt tea tree olie gebruikt in mondverzorgingsproducten, zoals tandpasta en mondspoeling. 

Deze olie wordt ook in zeep verwerkt en met name in antibacteriële zepen en handwasproducten. Daarnaast zit tea tree olie in nagelproducten voor de behandeling van schimmelinfecties.

Het wordt ook gemengd met andere etherische oliën voor massages, vanwege de ontspannende eigenschappen. Voor wondverzorging wordt tea tree olie op kleine snijwonden en huid gebruikt.

In aromatherapie wordt het gebruikt als essentiêle olie en in huishoudelijke reinigingsproducten voor desinfectie. Indien je de werking van tea tree wilt gebruiken voor ernstige huidproblemen is het slim om een arts of dermatoloog te raadplegen.

Wat voor mogelijke bijwerkingen heeft tea tree olie?

Hieronder vind je de meest voorkomende bijwerken van tea tree olie:

 • Huidirritatie: Het direct aanbrengen van onverdunde tea tree olie op de huid kan leiden tot irritatie,. Het gevolg hiervan is roodheid, jeuk, branderigheid, uitslag of een droge huid.
 • Allergische reacties: Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor de olie. Dit kan resulteren in ernstige huidreacties, zwelling, roodheid en zelfs blaarvorming. Stop onmiddellijk met het gebruik van de olie en raadpleeg een arts als je een allergische reactie ziet.
 • Oogirritatie: Wrijf de olie nooit in of rondom je ogen. De olie kan namelijk ernstige irritatie en roodheid veroorzaken. Spoel je ogen onmiddellijk met water als dit gebeurt en raadpleeg een arts indien nodig.
 • Mondirritatie: Bij oraal gebruik kan de werking van tea tree olie mondirritatie veroorzaken, zoals een branderig gevoel of gevoelloosheid van de tong.
 • Inwendig gebruik: Dit is zeer gevaarlijk en kan leiden tot misselijkheid, braken, diarree en ernstige gezondheidsproblemen.
 • Hormonale verstoring: De olie is niet aanbevolen voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en jonge kinderen.

Kun je de werking van tea tree olie mengen met andere essentiële oliën?

Ja, je kunt tea tree olie mengen met andere essentiële oliën. Hiermee kun je verschillende toepassingen van de oliën tot een groot mengsel maken.

Het mengen van de oliën vereist wel zorgvuldige aandacht en gebruik nooit meer dan de aanbevolen hoeveelheid. Sommige oliën kunnen een sterker effect hebben dan andere. Hieronder vind je enkele essentiële oliën die je goed kunt mengen met tea tree:

 • Lavendelolie: deze olie heeft kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Door lavendel te mengen met tea tree olie kalmeer je de huid en behandel je acne.
 • Eucalyptusolie: De werking van eucalyptus is antiseptisch en antibacterieel. Door dit te mengen met tea tree olie ondersteun je de luchtwegen bij verkoudheid en griep.
 • Peppermint: Deze olie kun je mengen met tea tree voor een verfrissende geur en kan helpen bij het verlichten van hoofdpijn en het verbeteren van de concentratie.
 • Lemon: Citroenolie heeft reinigende eigenschappen en kun je mengen met tea tree olie voor het verminderen van geur in kamers.
 • Rosemary: Rozemarijnolie kun je mengen met tea tree olie voor een verfrissende geur. Daarnaast stimuleert het ook de hoofdhuid als je het gebruikt in producten voor huidverzorging.
 • Kamilleolie: Dit heeft kalmerende eigenschappen en kun je mengen met tea tree olie om de gevoelige huid te verzorgen.
 • Oregano: De werking van oregano heeft sterke antibacteriële eigenschappen en kun je combineren met de werking van tea tree olie voor de behandeling van huidproblemen.
De werking van tea tree olie en de producten van doterra

Belangrijke aandachtspunten bij het gebruik van tea tree olie

 • Tea tree olie is erg geconcentreerd en mag meestal niet puur op de huid worden aangebracht, vooral bij gevoelige huidtypes. Verdun het daarom altijd met een geschikte dragerolie, zoals olijfolie of amandelolie.
 • Probeer altijd eerst de olie uit op een klein gedeelte van je huid. Hierdoor kom je erachter of je ervoor allergisch bent.
 • Vermijd contact met de ogen, neusgaten en mond. De werking van tea tree olie kan namelijk irritatie veroorzaken.
 • Houd tea tree olie buiten het bereik van kinderen en huisdieren, omdat het giftig is bij inname.

 

Het is belangrijk om te onthouden dat tea tree olie geen vervanging is voor medisch advies en behandeling. Raadpleeg een gezondheidsdeskundige als je ernstige huidproblemen hebt of gezondheidszorgen wilt bespreken.

Eigenschappen van tea tree olie

Zoals eerder genoemd is tea tree olie voor vele oplossingen te gebruiken. Hier is een complete lijst te vinden waarvoor je de olie kunt gebruiken:

Bestrijd kalknagels met de werking van tea tree olie

De werking van tea tree olie kan effectief zijn bij de behandeling van kalknagels. Hier lees je een stappenplan voor het veilig gebruiken van de olie tegen kalknagels:

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat je nagels schoon en droog zijn voordat je begint met de behandeling. Knip indien mogelijk het aangetaste nageldeel voorzichtig af, maar zorg ervoor dat je niet te diep snijdt.
 2. Verdun de tea tree olie: De olie moet altijd worden verdund voordat het op de nagels wordt aangebracht. Anders is het te sterk en kan het huidirritatie veroorzaken. Meng een paar druppels tea tree olie met een dragerolie in een verhouding van 1:1.  Hierdoor wordt de olie minder geconcentreerd en vermindert het de kans op huidirritatie.
 3. Aanbrengen: Doop een wattenbolletje in de verdunde tea tree olie en breng het voorzichtig aan op de aangetaste nagel. Zorg ervoor dat je de hele nagel bedekt, inclusief de nagelriem. Laat het product even inwerken.
 4. Herhaal de behandeling: Herhaal deze procedure dagelijks, bij voorkeur twee keer per dag. Je kunt bijvoorbeeld ‘s ochtends en ‘s avonds doen. Het kan enige tijd duren voordat je verbetering ziet. Dit komt omdat kalknagels langzaam groeien en de schimmel diep in de nagel zit.
 5. Geduld: Kalknagels kunnen moeilijk te behandelen zijn en het kan enkele maanden duren voordat je volledige verbetering ziet. Blijf de behandeling voortzetten totdat de nagel weer gezond groeit en de kalknagel volledig is verdwenen.
 6. Hygiëne: Om herinfectie te voorkomen, is het belangrijk om te zorgen voor goede hygiëne. Was je sokken en schoenen regelmatig en vermijd het delen van nagelknippers of vijlen met anderen.
 7. Raadpleeg een arts: Als je kalknagels ernstig zijn of niet verbeteren na herhaalde behandelingen met tea tree olie, is het raadzaam om een arts te raadplegen. Sommige gevallen van kalknagels vereisen mogelijk een medische behandeling, zoals antischimmelmedicijnen.

Voor haar en hoofdhuid

De werking van tea tree olie is gunstig voor je haar en hoofdhuid, omdat het antibacterieel is. Hier zijn enkele manier waarop je de olie kunt gebruiken:

Tea tree olie shampoo

 1. Koop een natuurlijke shampoo zonder agressieve chemicaliën.
 2. Voeg 3-5 druppels tea tree olie toe.
 3. Meng goed en gebruik deze shampoo om je haar te wassen. Masseer de shampoo zachtjes in je hoofdhuid.
 4. Laat het een paar minuten inwerken voordat je je haar uitspoelt.

Tea tree olie conditioner

 1. Voeg 3-5 druppels tea tree olie toe aan je conditioner.
 2. Breng de conditioner aan op je haar, maar wrijf het niet in.
 3. Laat het nu een paar minuten inwerken en spoel het daarna goed uit.

Tea tree olie haarmasker

 1. Meng 10-15 druppels tea tree olie met 2-3 eetlepels olijfolie of kokosolie.
 2. Breng dit mengsel aan op je haar en hoofdhuid.
 3. Wikkel je haar in een handdoek of douchehoes en laat het 20-30 minuten intrekken.
 4. Spoel vervolgens je haar goed uit en was het daarna met shampoo en conditioner.

Tea tree olie hoofdhuidbehandeling

 1. Meng 2-3 druppels tea tree olie met 1 eetlepel dragerolie, zoals jojoba-olie of amandelolie.
 2. Masseer dit mengsel zachtjes in je hoofdhuid. Doe dit op de plekken waar je jeukende en schilferige hoofdhuid hebt.
 3. Laat het 15-30 minuten inwerken en spoel het daarna uit met shampoo en conditioner.

Tea tree olie lichte stylingproducten

 1. Voeg 1-2 druppels tea tree olie toe aan je haargel, haarlotion of haarspray voordat je het op je haar aanbrengt. Dit kan helpen bij het krijgen van een frisse hoofdhuid en het afweren van ongewenste geurtjes.

 

De werking van tea tree olie kan helpen bij het verminderen van jeuk, schilfering en het bevorderen van een gezonde hoofdhuid. Het kan ook helpen bij het afweren van luizen en andere ongedierte. Als je ernstige hoofdhuidproblemen ervaart, zoals psoriasis of seborrheïsche dermatitis, raadpleeg dan een dermatoloog. Deze persoon kan je professioneel advies en behandelingen geven.

De werking van tea tree olie en vers gemalen

De werking van tea tree olie tegen voetschimmel

Deze olie kan een effectieve natuurlijke remedie zijn tegen voetschimmel omdat tea tree antischimmel werkend is. Hier zijn de stappen om de olie te gebruiken tegen voetschimmel:

1. Voorbereiding

 •  Zorg ervoor dat je voeten goed schoon en droog zijn voordat je begint.

2. Verdun de tea tree olie

 • Tea tree moet altijd worden verdund voordat je het op de huid aanbrengt. Hierdoor voorkom je huidirritatie. 
 • Meng een paar druppels tea tree olie met een dragerolie in een verhouding van 1:1. Hiermee maak je de olie minder geconcentreerd.

3. Behandeling van geïnfecteerde gebieden

 • Breng het verdunde tea tree olie mengsel aan op de geïnfecteerde huid, vooral tussen de tenen en op de nagels. Dit zijn de plekken waar de schimmel zich ophoopt.
 • Masseer de olie zachtjes in en zorg ervoor dat het goed wordt opgenomen.

4. Herhaal de behandeling

 • Herhaal deze procedure tweemaal per dag, bij voorkeur ‘s ochtends en ‘s avonds.
 • Doe de behandeling ten minste 2 tot 4 weken zelfs als de symptomen verdwenen zijn. Hiermee zorg je ervoor dat de schimmel volledig verdwijnt.

5. Voorkom herinfectie

 • Draag ademende schoenen en katoenen sokken om vocht en warmte te verminderen, wat de groei van schimmel kan bevorderen.
 • Houd je voeten schoon en droog. Vermijd ook het delen van spullen zoals handdoeken en schoenen met anderen om herinfectie te voorkomen.

6. Consistentie is belangrijk

 • Voetschimmel kan hardnekkig zijn. Blijf daarom de behandeling volgen totdat je zeker weet dat de schimmel volledig is verdwenen. Zelfs als de symptomen verdwijnen, kan het nodig zijn om door te gaan met de behandeling om herhaling te voorkomen.

 

Het is raadzaam om een arts te raadplegen als de voetschimmel niet verbetert. Houd het een paar weken in de gaten nadat je het verzorgd hebt met de olie. Een arts kan namelijk antischimmelmedicatie of andere behandelingsmogelijkheden aanbevelen.

Gebruik de etherische olie tegen luizen

De werking van tea tree olie kan heel effectief zijn tegen luizen dankzij de antibacteriële werkingen. Lees hoe je de olie kunt gebruiken om luizen te behandelen:

1. Maak een anti-luizen shampoo

 • Voeg 10 tot 20 druppels tea tree olie toe aan een shampoo.
 • Meng dit goed samen met de shampoo.

2. Was je haar

 •  Breng de tea tree olie shampoo aan op nat haar en masseer het goed in de hoofdhuid en het haar.

3. Laat de shampoo intrekken

 •  Bedek het haar met een douchekap of plastic folie en laat de shampoo ten minste 15-30 minuten inwerken.

4. Spoel de shampoo uit je haar

 • Spoel de shampoo goed uit je haar en herhaal de procedure indien nodig.

5. Kammen met een fijne kam

 •  Nadat je het haar hebt gewassen en uitgespoeld, gebruik je een fijne luizenkam om de luizen en neten (eitjes) uit het haar te kammen.
 • Doe dit terwijl het haar nog nat is.

6. Herhaal de behandeling

 • Herhaal deze behandeling na een week om eventuele overgebleven neten en luizen te verwijderen, aangezien nieuwe eitjes kunnen uitkomen.

7. Voorkomen van herbesmetting

 •  Was en droog alle beddengoed, kleding, en spullen zoals haarborstels en kammen goed op hoge temperaturen om eventuele luizen te doden.
 • Stofzuig en reinig alle stoffen meubels waarop je gezeten hebt. Denk bijvoorbeeld aan banken en autostoelen.

Acne en puistjes

De olie is bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen tegen puistjes en acne. Lees hoe je dit middel het beste kan inzetten om ervanaf te komen:

1. Verdun de tea tree olie

 •  De werking van tea tree olie is erg geconcentreerd en kan huidirritatie veroorzaken als het onverdund wordt gebruikt. Meng een paar druppels tea tree olie met een dragerolie  Hierdoor wordt de olie minder geconcentreerd en minder irriterend voor de huid.

2. Reinig je gezicht

 •  Was je gezicht grondig met een milde reiniger om vuil, overtollige olie en onzuiverheden te verwijderen. Dep je gezicht zachtjes droog met een schone handdoek.

3. Spotbehandeling

 • Doe een wattenstaafje in de verdunde tea tree olie en breng het rechtstreeks aan op de plekken van de puistjes of acne.
 •  Laat het een paar uur of ‘s nachts inwerken. Als je een gevoelige huid hebt, begin dan met een kortere inwerktijd om te testen hoe je huid reageert.

4. Gezichtsverzorging

 •  Je kunt ook een paar druppels van de verdunde tea tree olie toevoegen aan je gezichtscrème of moisturizer en dit gelijkmatig aanbrengen op je gezicht.
 • Hiermee voorkom je nieuwe puistjes.

5. Herhaal de behandeling

 • Herhaal deze procedure dagelijks of om de andere dag, afhankelijk van je huidgevoeligheid en de ernst van de acne. Blijf de behandeling doen totdat de acne of puistjes verminderen.

6. Let op bij gebruik rondom de ogen

 •  Vermijd het aanbrengen van tea tree olie in de buurt van je ogen, omdat dit irritatie kan veroorzaken. Wees voorzichtig en precies bij het aanbrengen op puistjes.

7. Zonnebrandcrème

 •  Tea tree olie kan de huid gevoeliger maken voor de zon, dus gebruik altijd een zonnebrandcrème wanneer je de zon in gaat.
De werking van tea tree olie tegen acne en puistjes

longen en luchtwegen

De werking van tea tree olie kan verlichting bieden bij ademhalingsproblemen. Denk hierbij aan symptomen van aandoeningen zoals: verkoudheid, griep, sinusitis en bronchitis. Hier zijn enkele manieren waarop je tea tree olie kunt gebruiken voor je longen en luchtwegen:

1. Stoominhalatie

 • Breng een pan water aan de kook en giet het kokende water in een kom.
 • Voeg 3-5 druppels tea tree olie toe aan het kokende water.
 • Plaats je gezicht voorzichtig boven de kom (zorg ervoor dat het water niet te heet is om verbranding te voorkomen).
 • Adem de stoom in, houd een handdoek over je hoofd om de stoom te vangen, en inhaleer diep gedurende ongeveer 5-10 minuten. De dampen kunnen helpen bij het openen van verstopte luchtwegen en het verminderen van ontsteking.

2. Verstuiving

 • Gebruik een elektrische verstuiver of ultrasone luchtbevochtiger.
 •  Voeg enkele druppels tea tree olie toe aan het waterreservoir en laat de verstuiver zijn werk doen.
 •  Adem de tea tree olie in de lucht in. Dit kan de luchtkwaliteit verbeteren en ademhalingsproblemen verlichten.

3. Borstwrijving

 •  Meng enkele druppels tea tree olie met een dragerolie.
 • Wrijf deze mix op je borst en hals. Dit kan helpen om congestie te verlichten en ademhalingsproblemen te verzachten.

4. Baden

 • Voeg 5-10 druppels tea tree olie toe aan een warm bad.
 • De dampen van het bad kunnen helpen bij het openen van de luchtwegen en het verlichten van ademhalingsproblemen.

5. Aromatherapie

 •  Gebruik een aroma diffuser om tea tree olie in de lucht te verspreiden. Adem de verspreide olie in voor verlichting van ademhalingsproblemen en een gevoel van welzijn. Ben je benieuwd naar hoe een aroma diffuser werkt? Lees dan onze blog en ontdek welke aroma diffuser het beste bij jou past.

Koortslip

Hier lees je enkele manieren waarop je koortslip kunt behandelen met behulp van tea tree olie:

1. Verdun de tea tree olie

 • Tea tree olie moet altijd worden verdund voordat je het op de huid aanbrengt, omdat het anders te sterk kan zijn en huidirritatie kan veroorzaken. Meng daarom een druppel tea tree olie met een dragerolie.

2. Spotbehandeling

 •  Gebruik een wattenstaafje of een schone vinger om de verdunde tea tree olie voorzichtig aan te brengen op de koortslip.
 • Laat het enkele minuten inwerken en herhaal dit enkele keren per dag.

3. Lippenbalsem

 • Voeg 2-3 druppels verdunde tea tree olie toe aan je favoriete lippenbalsem.
 • Breng dit mengsel aan op je lippen om te helpen bij het verminderen van de symptomen van de koortslip.

4. Voorkomen van uitdroging

 • Houd je lippen gehydrateerd met een vochtinbrengende lippenbalsem om te voorkomen dat ze uitdrogen en barsten, wat de genezing kan vertragen.

5. Handhygiëne

 •  Was je handen regelmatig en vermijd het aanraken van de koortslip om verspreiding van het virus te voorkomen.

6. Blijf uit de zon

 •  Blootstelling aan de zon kan de symptomen verergeren, dus vermijd direct zonlicht en gebruik zonnebrandcrème op je lippen als je naar buiten gaat.

Ontstoken piercings

De werking van tea tree olie kan nuttig zijn bij de behandeling van ontstoken piercings vanwege zijn antimicrobiële eigenschappen. Hier zijn de stappen voor het gebruik van tea tree olie om een ontstoken piercing te behandelen:

1. Handen wassen

 •  Was je handen grondig met zeep en warm water voordat je je piercing aanraakt. Schone handen zijn essentieel om infecties te voorkomen.

2. Verdun de tea tree olie

 •  Meng een druppel tea tree olie met een theelepel dragerolie, zoals jojoba-olie, kokosolie of olijfolie. Dit verdunde mengsel zal de tea tree olie minder sterk maken en het risico op huidirritatie verminderen.

3. Reinigen van de piercing

 • Doop een wattenstaafje in het verdunde tea tree olie mengsel.
 • Reinig voorzichtig rond en op de ontstoken piercing, terwijl je de piercing zelf vermijdt. Zorg ervoor dat je de hele piercing en het omringende gebied behandelt.

4. Laat het inwerken

 •  Laat de tea tree olie enkele minuten inwerken. Je hoeft het niet af te spoelen.

5. Herhaal de behandeling

 • Herhaal deze procedure tweemaal daags, bij voorkeur ‘s ochtends en ‘s avonds.  Doe dit totdat de ontsteking afneemt en de piercing geneest.

6. Vermijd te veel beweging

 •  Probeer de piercing zo min mogelijk aan te raken en vermijd het draaien of bewegen van het sieraad. Dit irriteert de huid en kan het verergeren.

7. Kleding en sieraden

 • Draag geen strakke kleding die de piercing kan wrijven of irriteren. Vermijd ook sieraden die in contact komen met de ontstoken piercing.

8. Zeezoutoplossing

 •  Naast tea tree olie, kan het spoelen van de piercing met een zeezoutoplossing (1/4 theelepel zeezout opgelost in een kopje warm water) ook helpen bij het reinigen en verzorgen van de ontstoken piercing. 
 • Spoel de piercing voorzichtig met de zeezoutoplossing en dep deze daarna droog.

9. Raadpleeg een professional

 •  Als de ontsteking aanhoudt, verergert, of als er pus uit de piercing komt, raadpleeg dan een professionele piercer of een arts. Het kan nodig zijn om de piercing te verwijderen om verdere onstekingen te voorkomen.
De werking van tea tree olie tegen ontstoken piercings

Tegen schurft

Schurft wordt veroorzaakt door de schurftmijt en veroorzaakt ernstige jeuk en huidirritatie. Het is een besmettelijke huidaandoening. Als je vermoedt dat je schurft hebt, is het belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken voor een juiste diagnose en behandeling.

De werking van tea tree olie kan alleen helpen bij het verlichten van de symptomen en biedt geen genezing voor schurft:

1. Raadpleeg een arts: Zorg ervoor dat je de diagnose van schurft door een arts laat bevestigen voordat je verdergaat met de behandeling. Schurft vereist vaak een medische behandeling met specifieke medicijnen om de mijten te doden.

2. Medische behandeling: Volg de voorgeschreven medische behandeling. Je krijgt meestal een medicijn van de dokter dat de mijten doodt.

3. Verlichting van jeuk en irritatie met tea tree olie

   – Nadat je de medische behandeling hebt gevolgd, kun je tea tree olie gebruiken om jeuk en huidirritatie te verlichten.

   – Verdun tea tree olie met een dragerolie.

   – Breng het verdunde mengsel voorzichtig aan op de geïrriteerde huid.

   – Laat het inwerken en herhaal dit meerdere keren per dag om verlichting te bieden.

4.Schone kleding en beddengoed: Was al je kleding, beddengoed en handdoeken in warm water en droog ze op hoge temperatuur om eventuele mijten te doden. Dit helpt herinfectie te voorkomen.

5.Beperk direct contact: Vermijd direct huid-op-huid contact met andere mensen om verspreiding van schurft te voorkomen totdat je behandeling succesvol is.

Tegen wratten

Het gebruik van tea tree olie vereist consistentie en geduld, omdat het enige tijd kan duren voordat je resultaten ziet. Hier zijn de stappen voor het gebruik van tea tree olie tegen wratten:

1. Huidvoorbereiding

 •  Was het getroffen gebied grondig en dep het droog voordat je begint met de behandeling.

2. Verdun de tea tree olie

 •  Tea tree olie moet altijd worden verdund voordat je het op de huid aanbrengt, omdat het anders te sterk kan zijn en huidirritatie kan veroorzaken. Meng daarom een druppel tea tree olie met een dragerolie.

3. Spotbehandeling

 •  Doop een wattenstaafje in het verdunde tea tree olie mengsel.
 •  Breng het mengsel direct aan op de wrat en vermijd contact met de omliggende gezonde huid.

4. Bedek de wrat

 • Bedek de wrat met een pleister of verband om het oliemengsel op zijn plaats te houden.

5. Herhaal de behandeling

 •  Herhaal deze procedure dagelijks, bij voorkeur twee keer per dag, totdat de wrat begint af te nemen of volledig verdwijnt. Dit kan enkele weken tot maanden duren.

6. Wees geduldig

 •  Het behandelen van wratten met tea tree olie vereist geduld, omdat het enige tijd kan duren voordat de wrat volledig verdwijnt.

7. Voorkom herinfectie

 •  Vermijd het delen van persoonlijke spullen zoals handdoeken, sokken of schoenen met andere personen om herinfectie te voorkomen. Het virus dat wratten veroorzaakt, kan gemakkelijk worden verspreid.

8. Raadpleeg een arts

 • Als de wrat na herhaalde behandelingen niet verdwijnt of verergert, raadpleeg dan een arts. Ze kunnen alternatieve behandelingsopties aanbevelen, zoals cryotherapie (bevriezing) of het gebruik van andere medische interventies.

Profiteer vandaag nog van de werking van tea tree olie!

Ontdek de natuurlijke kracht van tea tree olie in jouw dagelijkse routine! Ben je op zoek naar een middel voor huidproblemen of een aromatische verrijking voor huishoudelijke schoonmaakmiddelen? Dan kan tea tree olie kopen de oplossing zijn voor jou. 

Bestel hieronder je flesje en ontdek de toepassing van tea tree olie vandaag nog!