poortdagen

Poortdagen en hun invloed

Poortdagen zijn momenten waarop de energieën van het universum en onze aarde elkaar op een unieke wijze raken, vaak weerspiegeld in bijzondere numerieke samenstellingen van datums. Deze dagen, zoals 5 mei 2023 (5-5-23), resoneren met krachtige energetische frequenties, zoals het getal 555, die ons op subtiele wijze kunnen beïnvloeden.

 

De kracht van nummers en sterren

Deze speciale dagen worden niet alleen bepaald door getallenreeksen maar ook door astrologische gebeurtenissen. De stand van sterren en planeten kan net zo goed een poortdag creëren als een datum met een dubbel getal, meestergetal of spiegelgetal. Het idee hierachter is dat op deze dagen de sluier tussen onze wereld en het grotere kosmische veld dunner is, waardoor energetische overdracht sterker voelbaar wordt. Dit kan invloed hebben op onze chakra’s, met name de hogere, die verbonden zijn met intuïtie en spiritueel bewustzijn.

 

Omgaan met de energieën

Op poortdagen kunnen sommigen van ons uit balans raken door de verhoogde kosmische energie. Het kan leiden tot lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, spierspanning, rusteloze slaap, of zelfs een gevoel van onrust. Het is belangrijk om op deze dagen voor jezelf te zorgen en manieren te vinden om in harmonie te blijven met deze versterkte energieën.

 

Activiteiten voor poortdagen

Om deze energetische verschuivingen te beheren, kun je verschillende activiteiten ondernemen:

 

🌸Meditatie: Neem tijd voor meditatie om je geest te centreren en je chakra’s te balanceren.

🌸Natuurwandelingen: Breng tijd door in de natuur om te gronden en je te verbinden met de energie van de aarde.

🌸Reflectie: Gebruik de verhoogde intuïtie voor persoonlijke reflectie of journaling.

🌸Yoga: Oefeningen die de chakra’s openen en balanceren kunnen bijzonder nuttig zijn.

 

Essentiële oliën voor ondersteuning

Essentiële oliën kunnen ook een krachtige manier zijn om te helpen bij het navigeren door de energieën van poortdagen:

 

🌸Balans: Lavendelolie kan helpen bij het verlichten van stress en bevorderen van een rustgevende slaap.

🌸Aarden: Sandelhout of cederhout kan helpen om je meer verbonden te voelen met de aarde en je onderste chakra’s te versterken.

🌸Verlichting van Klachten: Pepermuntolie kan helpen bij hoofdpijn, terwijl eucalyptusolie kan ontspannen bij spierspanning.

🌸Voor Versterking: Rozemarijnolie kan de helderheid van geest bevorderen en je bovenste chakra’s activeren.

 

Conclusie

Poortdagen bieden ons een unieke kans om in contact te komen met de energieën van het universum. Met de juiste voorbereiding en gebruik van natuurlijke hulpmiddelen zoals essentiële oliën, kunnen we deze dagen doorkomen met een gevoel van vernieuwing en verbondenheid. Zorg goed voor jezelf tijdens deze krachtige momenten en zie ze als een kans voor spirituele groei en persoonlijke ontwikkeling.