Mijn eerste aanraking met essentiële oliën

Ongeveer 2 jaar geleden ben ik naar een workshop essentiële oliën geweest van doTERRA.

Mijn eerste mening geweldige geuren, zullen best iets doen, maar jeetje wat duur.

Het was een gratis workshop, een stuk verkoop element had ik wel verwacht. Een hele verkoopshow is dan toch weer iets minder. Ik verwachte wel iets wijzer te worden van essentiële oliën. Aangezien ik op dat moment een behoorlijke leek was.

Een van de eerst besproken olie was rozen olie, een klein flesje koste €600,- ik viel zo wat van mijn stoel. Dan Frankincese voor heel veel dingen goed, waar nou precies voor wist ik toen niet maar een flesje was €96,-. Een kit met essentiële olie aanschaffen was €180,-. Ja, jij schrikt nu ook van die prijzen. Dat deed ik toen ook.

Er kwam te weinig kennis van de essentiële olie naar voren. Ik hoorde de prijzen en wonderbaarlijke resultaten maar hoe dat nou, hoe zit dat, ik kreeg geen idee.

Er waren ook verhalen van als mijn kind lavendel olie ruikt slaapt die meteen en bereikt hij een diepe slaap. Ik had kwaal X en ik was er zo vanaf.

Oké, toen klonk het helemaal als een wonder in een potje, een beetje de te goed om waar te zijn, gecombineerd met de prijzen haakte ik af. 

Daarna zag ik nog steeds artikelen waarin beschreven werd wat voor een positief effect essentiële oliën op je kan hebben en de vele toepassingen die het heeft.

Ik heb een aroma diffuser aangeschaft en wat goedkopere essentiële olie, rond de €10 euro a €15 euro per flesje. Een aantal druppels olie in mijn diffuser, dit viel behoorlijk tegen qua geur ik moest al gauw driekwart van het flesje in mijn aroma diffuser stoppen. Dan had ik een lekkere geur, het fysieke of mentale effect was niets. Wellicht heb je dit ook al eens geprobeerd en ben je afgehaakt. Ook ik schoof de essentiële oliën maar weer aan de kant.

Hoe ik toch weer met doTERRA in aanraking kwam

Mijn zoontje van toen 3 jaar had een periode waarin slapen een opgave was. Je herkent het misschien wel zo een fase waarvan je denkt please ga over, maar het duurt zo lang. Een vriendin van mij gaf mij een proefflesje Lavendel olie van doTERRA. Smeer maar op zijn hoofd en op het kussen, een druppel onder de voet helpt voor het doorslapen. De eerste avond sliep hij al wat sneller, de tweede ook en zo ging het door. Laten we zeggen 9 van de 10 keer sliep die ineens goed. Wow het werkt dacht ik, wat bijzonder eigenlijk. Tuurlijk is het geen tovermiddel, geef mijn kind een ijsje voor het slapen gaan en de werking van lavendel olie kalmeert maar hij slaapt echt niet snel. Er zijn natuurlijk altijd verschillende factoren die een rol spelen. Het proefflesje van 1 ML heb ik nog redelijk lang mee gedaan.

Ik ben me nogmaals gaan verdiepen in essentiële oliën. Ik las vele artikelen en begon mijn eerste olie van doTERRA aan te schaffen. Want wat bleek, de meest gebruikte oliën met al vele toepassingen waren helemaal niet zo duur. Ik had nog in mijn achter hoofd zitten, dat ik best lang deed met mijn 1 ML mini flesje. Aangezien ik van de goedkopere olie driekwart van een flesje gebruikte met alleen een fijne geur als resultaat. Mijn eerste aanschaf was lavendel olie om de vele mogelijkheden die ik erin zag. Lees de vele toepassingen in mijn blog: de kracht van lavendel. Met dit flesje heb ik bijna een jaar gedaan en vele mensen blij gemaakt en natuurlijk mijzelf ook. Je haalt uit 1 flesje van 15ML ongeveer 250 a 300 druppels olie. In een compositie (een blend van een of meerdere olien vermengd met een basis olie )van 10ML gebruik je 5 tot 10 druppels olie. Door de sterke concentratie van de zuivere olie heb je niet veel nodig. 

Mijn verdere verdieping

Mijn interesse en verwondering was er, hier wilde ik meer over weten. Wat webinars, een online minicursus, het trok mijn interesse maar ik wist nog steeds niet hoe het nou allemaal zat. Ik besloot een opleiding tot aromatherapeut te gaan volgen. Wow wat zijn er toch veel soorten oliën. Het mooie aan een essentiële olie vind ik dat ze altijd een werking hebben op het fysieke en op het geestelijke lichaam. Waar medicijnen alleen een werking hebben op het fysieke lichaam.

Hoe essentiële oliën werken kun je in mijn blog daarover lezen.

Wat hebben essentiële oliën mij gebracht

De kennis over de essentiële oliën en de oliën die ik heb aangeschaft heeft mij heel veel gebracht en ik heb vele mensen blij gemaakt. Daar word ik dan ook weer blij van. Oké wat heeft het mij dan gebracht vraag jij je nu vast af? Lavendel olie heeft een oase van rust gebracht, ik ben een HSP-er ( hoog gevoelig, prikkels komen best hard binnen), lavendel olie gaf de rust om de chaos die je soms kunt krijgen te kalmeren. Mijn zoontje helpt het goed slapen en hij heeft een zeer droge huid waar de lavendel olie erg goed werkt tegen de jeuk die dit met zich mee brengt. Wij hebben beide denk ik zoet bloed want normaal zitten wij onder de muggen bulten, sinds wij de olie smeren worden we bijna niet meer geprikt.

Pepermunt olie gebruik ik voor mijn middag dipjes in mijn thee. Je herkent het als moeder misschien wel, werken, kind, vrienden, relatie, ouders, alle ballen omhoog houden. Soms is de energie op maar wil je kind toch nog naar de speeltuin of moet je weer iets en wil je het liefst een powernap doen. Dan neem ik een thee met gember en hibiscus erin voeg daar een druppel pepermunt olie aan toen, even lekker inhaleren en opdrinken. Een ware power boost kan ik je vertellen.

Citroen olie gebruik ik elke ochtend in een glas warm water als start van de dag. Dit heeft vele voordelen en boost mijn immuunsysteem. De voordelen lees je in mijn blog hierover.

Ik had ook nog mensen blij gemaakt. Mijn moeder is een uitstekend proef persoon, zij heeft gewoon redelijk wat kwaaltjes en heel wat medicijnen, ze heeft meerdere tia in de hersenen gehad en hart problemen, last van jicht en artritis, maag/gal problemen, ja niet fijn voor haar maar uitstekend om van alles uit te proberen.

De eerste uitdaging van psoriasis, van die rode bulten op de huid die jeuken. Nou daar kwam ik met mijn mengseltje bij mijn sceptische moeder. Mijn moeder probeert dan iets maar  als het niet snel genoeg werkt dan stopt ze. Essentiele oliën werken maar het is natuurlijk geen wonder middel dat voor zulke dingen meteen resultaat boekt. Ik dacht dus al, ojee als dit maar werkt. De jeuk werd als eerste al snel minder. Psoriasis is niet iets klein dus verwacht niet meteen dat het verdwijnt. Zoals je misschien weet vitamines die je gaat slikken werken ook niet meteen dit duurt vaak ook 15 tot 30 dagen voordat het effect er is. Na ongeveer drie weken smeren is er een behoorlijk effect. De psoriasis is 80% minder, nee het is niet weg. Verwacht je dat? Ik niet, ik heb namelijk ook nog geen medicijn gezien waarmee dit helemaal verdwijnt waarom zou ik dit van een essentiële olie verwachten?  Het is fijn om te zien dat mijn moeder er blij mee is, de jeuk komt natuurlijk nog maar de essentiële olie kalmeert het.

Mijn moeder had fijne medicijnen voor haar jicht. Ze kreeg minder aanvallen en als ze dan een aanval kreeg dan kon ze dit bestrijden met prednison. Het medicijn voor haar jicht was tijdelijk niet verkrijgbaar volgens de apotheek dus kreeg ze een ander medicijn van een ander merk. Hoppa binnen de kortste keren had ze jicht en het werd niet beter. Daar kwam ik weer met een mengsel, jeetje ook dit is weer zoiets dat ik denk als het maar helpt. Gelukkig het hielp, de stijfheid in haar voet verbeterede binnen een aantal uur, de jicht zelf werd snel minder met een aantal dagen. Jicht heeft altijd tijd nodig het is immers een ontsteking dat ook niet meteen verdwijnt met een medicijn.

Een buurman met allerlei spierklachten, stijve spieren, doorlopende spierpijn, was er ook nog. Ik weer in mijn studieboek gedoken voor de juiste compositie. Dit is ook een man die een keer smeert en wonderen verwacht. Wonderen zijn er gewoon niet. Ondersteuning en verlichting wel, dit was precies wat het bracht. De pijn nam echt af, is het over, nee natuurlijk niet, niets gaat meteen over. Het verlicht en heeft tijd nodig om te helen.

Het zijn geen wonder middelen

Essentiele oliën zijn geen wonder middelen. Het ondersteunt wel en naar mijn inziens is het een verrijking en is de werking zeer goed. Het ligt er ook aan wat jij verwacht. Ik verwacht geen wonderen, ik verwacht wel dat iets kalmeert, ondersteunt en verlicht, waardoor daarna iets kan helen. Ik heb essentiële oliën heel veel positieve werkingen zien doen en het is jammer dat je geur niet kunt overbrengen op papier.

Natuurlijk moet je met klachten altijd een arts raadplegen en kijken wat er gedaan kan worden. Essentiele oliën kunnen je ondersteunen in het proces en mogelijk bepaalde klachten helen. Maar ga nooit meteen je medicijnen overboord gooien, kijk wat voor jou goed is en wat voor jou werkt, ieder mens is uniek. Ik geloof wel in de holistische kijk op een kwaal of gebrek, lichaam en geest zijn een en het ene staat niet los van het andere. Dit maakt essentiële oliën zo anders dan medicijnen het heeft effect op zowel het fysieke als het geestelijke lichaam.

Al een beetje nieuwsgierig geworden?

Geur en wat het met je doet kun je niet uitleggen op papier, dit moet je gewoon ervaren. 

Wil je het gewoon eens gaan proberen dan heb ik speciaal voor jou het try out pakket! De drie meest gebruikte essentiële oliën om te proberen, lavendel, citroen en pepermunt. Doordat de hoeveelheid een stuk kleiner is wordt de prijs dat ook! Hierdoor kun jij meerdere essentiële oliën ervaren en uitproberen.