Hoe werken essentiële oliën?

Voordat we allemaal aan de chemische medicijnen zaten, Paracetamolletje hier, Rennie daar losten onze voorouders het gewoon op met kruiden en oliën.

Essentiele oliën zijn de voorganger van de big pharma, de chemische medicijnen.

Voordat de Paracetamol was uitgevonden benaderen we klachten op een holistische wijze. We gingen ervan uit dat lichaam en geest één waren, de klacht stond niet op zichzelf.

Maar hoe zit dat dan?

Een goed voorbeeld is stress, door bijvoorbeeld teveel werkdruk en een slechte balans tussen werk en privé. Door de stress kun je allerlei fysieke klachten ontwikkelen zoals hoofdpijn, maagklachten, rugpijn, haaruitval. Als je alleen de fysieke klacht oplost maar niet de emotionele en psychische klacht dan zal de klacht tijdelijk verdwijnen of verminderen maar uiteindelijk gewoon weer terug keren.

Een ander voorbeeld is iemand die geopereerd dient te worden kan hier spanning van ervaren waardoor het herstel proces vertraagt.

Hoe werkt een essentiële olie holistisch?

Essentiele oliën werken holistisch, het werkt volgens de hermetische wet, wat inhoudt dat het gelijke het gelijke aantrekt. Net als alles in de natuur hebben ook wij ons eigen energieveld en in ons lichaam lopen allerlei energiekanalen, meridianen. Deze kanalen kunnen door ziekte of stress geblokkeerd worden of verstopt raken. Een essentiële olie met het juiste vibratie element kan een blokkade opheffen en helpt de innerlijke disbalans te corrigeren. Hierdoor stroomt de levensenergie weer vrijelijk door het lichaam en herstelt onze geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Wat doet het in ons lichaam

Nu word het wat ingewikkelder met wat lastige termen. Wees gerust deze Jip en Janneke versie ga jij ook begrijpen.

Een geur komt binnen via onze neus, wij allen hebben best wel een bijzondere neus, dan heb ik het niet over groot en klein, nee onze neus kan uit één geur meerdere geuren herkennen. Dit zijn de verschillende moleculen waaruit een geur bestaat. De opgevangen geuren gaan via de reukzenuwen naar de hersenen en worden daar geïdentificeerd. De hersenen kunnen 10.000 geuren herkennen.

Reukzenuwen staan in directe verbinding met het hypothalamus en het limbische systeem.

Het limbische systeem is het emotionele brein, regelt de werking van het lange termijn geheugen, het autonome zenuwstelsel, heeft invloed op onze organen, hormoonafgifte en de manier waarop we beslissingen nemen.

Hypothalamus verantwoordelijk voor onze gevoelens.

Kort samengevat de reuk komt binnen en gaat naar de hersenen, waar het invloed heeft op ons fysieke deel van het lichaam en op het emotionele deel met onze gevoelens.

Dit maakt dat essentiële oliën een holistische werking hebben, de geuren hebben zowel invloed op onze organen als op onze psychen.

Hoe werken essentiële oliën op de huid?

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Veel innerlijke klachten komen vaak door de huid naar buiten. De onderliggende oorzaak van allerlei allergie vormen, eczeem, acne en schimmels heeft vaak de maken met een ophoping van gifstoffen in het bloed, hormonale schommelingen of emotionele problemen.

Als je essentiële oliën op de huid gebruikt kunnen de werkzame bestanddelen in tegenstelling tot meeste andere substanties, door de opperhuid heen dringen, waar ze door de cellen en lymfe opgenomen worden en terecht komen in de bloedbaan om vervolgens het gehele lichaam te bereiken.

Op welke gebieden kun je essentiële oliën toepassen?

  • Huid
  • Haar
  • Spieren en gewrichten
  • Hart en vaatstelsel
  • Luchtwegen
  • Zenuwstelsel

Werkt dit alleen als je een leger met essentiële olie in huis hebt?

Als je eenmaal begint en de kracht van de essentiële olie ontdekt heb dan breidt het vanzelf stukje bij stukje uit. Maar met een aantal flesjes essentiële olie kun je al een gedeelte van je zelfzorg geneesmiddelen vervangen of verminderen. Essentiele oliën zijn nooit een vervanging voor een medicijn dat voorgeschreven is door een arts. Je dient ook altijd met je arts te overleggen bij het gebruik ervan.

Lees in mijn blog de 3 meest gebruikte essentiële oliën waarmee je 28 verschillende toepassingen kunt maken.

Lavendel olie is de meest veelzijdige essentiële olie om in huis te hebben en een prima olie om mee te starten en de kracht van essentiële olie te leren ontdekken.

Je kunt de Lavendel voor het hele gezin gebruiken en het kent vele toepassingsgebieden.

Lees in mijn blog de kracht van Lavendel hier meer over.

Wil jij starten met het gebruik van essentiële oliën? Koop dan nu de Lavendel compositie van ByJeevan. Deze zit in een handig rollerflesje van 10ML, de Lavendel olie is van doTERRA en vermengd met een amandel draagolie. Deze compositie is alleen verkrijgbaar voor leden van de nieuwsbrief van ByJeevan. Je zult al snel verstelt staan van de kracht van Lavendel. Rol het flesje elke avond over je gezicht en je hebt elke ochtend weer een stralend en vooral zachte huid. Ja het is weer zomer tijd en tijd voor muggen. Rol de Lavendel over je huid en de muggen zullen jou overslaan. Vergeten te smeren en toch gepikt? Lavendel helpt goed tegen de jeuk en zorgt ervoor dat de muggenbult sneller verdwijnt. Het werkt ook zeer goed bij wespensteken. Lavendel is te gebruiken voor het gehele gezin en dus ook bij kinderen.

De essentiële oliën van doTERRA zijn 100% zuiver. Wanneer je kiest voor doTERRA, kies je voor essentiële oliën die voorzichtig en zorgvuldig gedistilleerd worden uit planten die op het perfecte moment geduldig geoogst zijn door ervaren kwekers van over de hele wereld voor een ideale samenstelling en werkzaamheid van de extracten. Elke doTERRA essentiële olie wordt ook zorgvuldig en grondig getest met behulp van het strikte CPTG Certified Pure Tested GradeTM kwaliteitsprotocol. Ervaren gebruikers van essentiële oliën herkennen direct de superieure kwaliteitsnorm voor natuurlijk veilige, puur effectieve, geteste doTERRA essentiële oliën.