Wat zijn edelstenen?

Je hebt ze misschien in je huis liggen of wel eens gezien in een spiritueel winkeltje. Wat zijn ze mooi en sommige heel magisch. Andere zien er wat minder leuk uit maar hebben wellicht een hele goede werking.
Edelstenen en mineralen worden gevonden op en onder het aardoppervlak. Recht onder onze voeten.
Mineralen zijn stoffen die heel langzaam zijn ontstaan in onze aarde. Dit gebeurd door geologische invloeden zoals een vulkaan uitbarsting. Bij groei kunnen deze mineralen kristallen vormen. Edelstenen zijn aan elkaar gegroeide mineralen. Een edelsteen bestaat vaak uit twee tot drie verschillende mineralen.

De kleur en de hardheid wordt bepaald door de aanwezige mineralen in een kristal of edelsteen. Een heldere kwarts bestaat uit een enkel mineraal. Terwijl bijvoorbeeld een Amethist zijn paarse kleur krijgt door de aanwezigheid van ijzer en de Rozenkwarts door de aanwezigheid van titanium.
Tevens zegt de kleur iets over de werking van de steen, op welk gebiedt jij deze steen kunt inzetten.

Hoe lang gebruiken we al edelstenen?

Edelstenen chakraDuizenden jaren geleden gebruikte de mens al edelstenen. Verschillende beschavingen uit alle uithoeken van de wereld, van Irak en Egypte tot Mexico tot China. Later zag je dat ze ook gebruikt werden in Europa in de middel eeuwen.
Edelstenen werden vaak gebruikt bij bepaalde rituelen, in sieraden, voor bescherming en alchemie. Opvallend is dat de doeleinden in elk wereld deel behoorlijk overeen kwam.


Edelstenen zijn weer razend populair

edelstenen altaar

De afgelopen jaren zijn edelstenen ook weer steeds populairder geworden en dat is niet zomaar.
Alles is energie, wij mensen bestaan ook uit energie. Een edelsteen heeft een krachtige energie. Met deze energie kun je werken. Je kunt de energie van een edelsteen gebruiken om klachten te verminderen en blokkades op te heffen.
Voor veel mensen is een edelsteen ook een mentale ondersteuning. Elke steen heeft zijn eigen energie en eigenschappen. Je kunt een steen bij je dragen voor extra ondersteuning of je kunt mediteren met een edelsteen. Seleniet werkt bijvoorbeeld goed bij het verwerken van prikkels, door deze in de slaapkamer van mijn zoontje te leggen in de buurt van zijn bed kon hij beter slapen. Let wel de steen is sterk en zou je niet te dicht bij kunnen leggen want dan houdt de energie hem juist uit zijn slaap.
De ruimtes in je huis kun je goed in balans brengen met een edelsteen. Daarnaast zijn ze natuurlijk prachtig om te zien en hierdoor een mooie toevoeging als woonaccessoires. Je vind ook hele mooie sierraden met daarin een edelsteen. Een sieraad met een roze kwarts stimuleert je zelfliefde.

Je dient ook voorzichtig te zijn. Sommige edelstenen hebben een hele sterke energie en kunnen er mooi uitzien maar totaal niet bij je passen dan kun jij je er heel onprettig bij voelen. Ook met kinderen en edelstenen dien je zorgvuldig te zijn, niet elke steen is geschikt.

Op onze website vind je een aantal mooi edelstenen. Neem een kijkje en zoek wat bij je past!

 

De kracht van edelstenen