De kracht van lavendel

Deze olie mag niet ontbreken in je collectie, een echte must have. Het is de meest gebruikte en de meest veelzijdige essentiële olie. Dit komt omdat ze meer dan 160 bestanddelen kent.

Het is tevens de enige essentiële olie die je puur op de huid kunt gebruiken.

De Romeinen en de Egyptenaren gebruikte het om in te baden en mee te koken. De Romeinse huisvrouw vulde haar kledingkast met takjes lavendel.

De grondlegger van de Aromatherapie Gattefossé werd geïnteresseerd in essentiële olie nadat hij lavendelwater op een brandwond smeerde en er daarna geen littekenweefsel overbleef.

Lavendel word nu nog veel gebruikt in de parfum- en cosmetica-industrie.

Gebruik altijd een 100% pure lavendel olie zonder synthetische toepassingen. Ook voor een stukje natuur kun je allergisch zijn, test dit dus altijd even uit.

Onderstaand 12 toepassing van lavendelolie:

Dun haar? Veel haaruitval?

Tijd om lavendelolie toe te voegen aan je shampoo en conditioner. Door twee druppels lavendelolie toe te voegen zul je na een aantal weken merken dat je haar voller wordt en minder uitvalt.

Welke vrouw wil dat nou niet?

Je kunt ook zelf een haarmasker maken met 2 eetlepels kokosolie en 2 druppels lavendel. Een uur laten intrekken en daarna je haar wassen. Dit zorgt voor een enorme hydratie van het haar. Vooral droog en pluizend haar gaat hier mooi van glazen.

Last van acne?

Lavendelolie dood bacteriën, het ontstopt de poriën en vermindert de ontsteking. De olie kan acne verhelpen en ook helpen het te voorkomen.

Tijd voor een goede nachtrust

Lavendelolie kun je heel goed voor kinderen gebruiken, dit al vanaf dat ze een baby zijn. Last van slapeloze nachten? Door de werking van lavendelolie zal je kind beter doorslapen en eerder in slaap vallen. Je kunt wat lavendelolie op de borstkast smeren en achter de oren.

Is je kind een piekeraar dan kun je wat lavendelolie op het voorhoofd smeren.

Dit geldt natuurlijk ook bij volwassenen.

Lavendelolie brengt rust en ontspanning. Het is een ingetogen geur die vertrouwen wekt. Het is verwarmend en maakt je adem rustiger.

Een stralende huid

Je kunt lavendelolie gebruiken als een huidserum om oneffenheden weg te werken en te zorgen voor een stralende huid.

Verdun 4 druppels lavendelolie op 10ML basisolie. Je kunt hier heel goed een kokosolie voor gebruiken.

Migraineaanval verlichten

Lig jij regelmatig plat met ernstige migraine? Door 2 druppels lavendelolie aan te brengen onder de neus kun je de migraineaanval binnen 15 minuten verlichten. Via de neus komt het lavendelaroma het lichaam binnen waar de receptoren in de hersenen op reageren en deze sturen je zenuwstelsel en de rest van je lichaam aan.

Tegen pijn

Pijn in de onderrug, bovenrug of hoofdpijn? Vermeng 4 druppels lavendelolie met 10ML draagolie en smeer dat op de pijnlijke plek. De pijn kun je effectief bestrijden.

Eczeem

Lavendelolie werkt heel goed bij eczeem. Het kalmeert de huid en vermindert de jeuk. Vermeng 4 druppels lavendelolie met 10ML draagolie en smeer meerdere keren per dag de eczeem plekken in.

Lavendelolie kan ook direct op de huid gebruikt worden.

Au een brandwond

Lavendelolie kun je gebruiken om brandwonden sneller te laten herstellen. Deze etherische olie is het meest geschikt om matige tot kleine brandwonden te behandelen. De antibacteriële eigenschappen helpen infecties te voorkomen. De ontstekingsremmende eigenschappen verminderen de zwelling. Je kunt de lavendelolie puur of verdunt met een draagolie op de huid aan brengen.

ZZZZzzzzz daar is die mug weer

Muggen houden niet van lavendelolie. Dat is fijn, niet meer de hele zomer onder de muggenbulten zitten. Doe een paar druppels lavendelolie op je kussen, of smeer jezelf in met lavendelolie verdunt met een draagolie, het is ook heel voedend voor de huid.

En als je dan toch ergens door geprikt bent dan verlicht lavendelolie en stilt de jeuk.

ADHD

Rust rust rust, dat is wat lavendelolie brengt. Perfecte match met ADHD. Verdamp een aantal druppels lavendelolie in een aroma diffuser en kom tot rust. Je kunt ook een aantal druppels verdunt met een draagolie rond de borstkast en de hartstreek smeren.

Pieker je veel? Doe een druppel op je voorhoofd.

In de stofzuiger

Doe een paar druppels lavendelolie op het filter van je stofzuiger. Na het stofzuigen is je huis niet alleen schoon en stofvrij, maar ruikt het ook nog eens heerlijk.